Breadcrumbs



Mgr. Iveta Viskupova

E-mail:  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.  
Narodený/á: neuvedené 
Štúdium: neuvedené 
Zamestnanie: Je v súčasnosti pedagógom zborováho dirigovania na Konzervatóriu v Bratislave Zároveň je aj poslucháčkou doktorandského štúdia zborového dirigovania na VŠMU v Bratislave (doc. Blanka Juhaňáková, ArtD). Od roku 2004 lektoruje v European Academy for Culture and Arts (Holandsko). V roku 2005 bola asistentkou hlavnej zbormajsterky Slovenského filharmonického zboru, s ktorým absolvovala prestížny festival Koorbienale v Haarleme, kde pod taktovkou A. Kontarskeho participovali na uvedení unikátneho diela A. Zimmermanna „ Requiem for a young poet“ . Od septembra 2006 je hlavnou zbormajsterkou univerzitného speváckeho zboru TECHNIK, s ktorým pravidelne koncertuje u nás i v zahraničí. 
Hobby: So súborom absolvovala festivaly univerzitných zborov vo Francúzku a Poľsku. Účinkovali aj na známom festivale Viva! Musica. V rámci BHS uviedla so súborom Technik pod taktovkou Olivera Dohnanyho premiéru 3.symfónie „ Benátska“ Petra Martinčeka. So zborom Konzervatória sa na pôde SF a SRO podieľala na uvední diel slovenského autora J.L. Bellu. V opernom štúdiu Konzervatória naštudovala operetu J.Offenbacha Orfeus v podsveti, dirigovala opery B.Urbanec „ Tanec nad placom“ a J.Hayden „ Svet na mesiaci“ , barokovú operu „Xerxes“ autora G.F.Handela a Čajkovského „Jolantu“.Od roku 1993 spolupracuje s Continental Singers International (USA) a Contiental Ministries Europe /CME/ (Holandsko), s ktorými abslovovala osem európskych turné po viac ako 2O ktajinách. Na podnet CME založila slovenskú divíziu Contiental Ministries Slovakia, ktorej je výkonnou riaditeľkou. Výrazným spôsobom sa podieľa na rozvoji gospelovej hudby na Slovensku. 
Ďalšie informácie: www.continentals.sk, www.gospelsingers.sk, www.musicministries.sk 
Pozícia: člen odbornej poroty


DILONGSTAR ZŠ R. Dilonga LEGO