Breadcrumbs



Prvá DilongStar 2005

Finále DilongStar

 

            Dňa 29. januára 2005/2006 sa v XXX klube Trstená konalo finále speváckej súťaže DilongStar. Súťaž organizovala ZŠ Rudolfa Dilonga v Trstenej. Do finále postúpilo z 80 spevákov deväť a to štyria v prvej kategórii a piati v druhej kategórii.

Táto akcia zaznamenala veľký úspech a pozitívny ohlas širokej verejnosti. Na finále DilongStar sa prišlo pozrieť približne 900 divákov, ktorí vytvorili v hale perfektnú atmosféru. Do poroty prijal pozvanie aj p. Peter Čambora z rádia FAJN, taktiež prišli aj zo Slovenského rádia a rádia EXPRES. V týchto rádiách budú odvysielané piesne našich finalistov, ako aj hodnotenie poroty, ktorá bola k našim spevákom veľmi milá.

Hlavným hosťom bol spevák zo SuperStar Miro Jaroš, ktorý bol milo prekvapený touto akciou. Neočakával takú úroveň, čo sa týkalo kvality spevu našich súťažiacich, technického zabezpečenia a samotnej atmosféry. Miro Jaroš si taktiež zasadol na miesto poroty a na záver potešil fanúšikov svojím vystúpením. Okrem neho vystúpili aj mažoretky MYSHELINKY, jedna z najlepších gospelových  kapiel na Slovenku kapela KRIŽIACI, ktorá sa už druhý rok drží na poprednom mieste v hitparáde POLTON a divákov potešili svojim tancom aj tanečníci z tanečnej skupiny MIXER.

Vo finále vystúpili títo speváci: Júlia Bedrichová, Kristínka Konupková, Patrik Hradiský, Evička Paldiová, Eva Gibaštíková, Denis Mačor, Marta Floreková, Maroš Iskra a Paťa Trstenská. Všetci podali na pódiu neočakávané výkony o čom svedčil aj burácajúci ohlas publika a hodnotenie poroty. Ako to v súťaži býva, vyhrať mohol len jeden vo svojej kategórii, aj keď víťazmi boli určite všetci. Víťaza zvolili diváci v sále cez hlasovanie. V prvej kategórii sa víťazom DilongStar stala Evička Paldiová z Trstenej a v druhej kategórii to bola Eva Gibaštíková zo Zábiedova. Víťazi získali odvoz luxusným autom priamo domov, večeru s porotou a spevákom Mirom Jarošom v hoteli Roháč, MP3 prehrávač, striebornú retiazku s príveskom, naspievané CD so svojou piesňou a iné ceny. Samozrejme že boli ocenení aj ostatní speváci, všetci dostali taktiež naspievané CD zo semifinále, striebornú retiazku s príveskom a iné ceny. Okrem víťaza v hale sa určil aj víťaz cez internetové hlasovanie. Výsledky sa zhodovali s tými v hale, takže mená na prvom mieste sa nezmenili. Na záver bol vylosovaný aj jeden z divákov a jeden z hlasujúcich na internete. Posledným bodom bol krst CD finalistov. Krstným otcom bol Miro Jaroš. CD sme pokrstili detským šampanským. Úplne na záver nasledovala pieseň- hymna DilongStar, ktorú zaspievali všetci dvadsiati semifinalisti.

Vďaka patrí aj organizátorom tejto súťaže konkrétne Mgr. Petrovi Pallovi,Mgr. Martinovi Ragalovi, Mgr. Lolovi Mačorovi, Mgr. Márii Lacekovej ako aj všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do prípravy a uskutočnenia tejto súťaže, kameramanom, zvukárom, technikom... Úspech tejto akcie je nám povzbudením, že naša námaha aj mimo školského vyučovania stála za to. Našli sme nové spevácke talenty a ponúkli im možnosť zviditeľniť sa, ako aj zviditeľniť našu školu - ZŠ R. Dilonga, mesto Trstená a to nielen v našom regióne, ale prostredníctvom médií aj v rámci celého Slovenska..

FOTOALBUM


DILONGSTAR ZŠ R. Dilonga LEGO